Rungsted Tanglaug

Mange steder ved de danske kyster er der udfordringer med ophobning af tang, og sådan har det også været gennem mange år i området ved Rungsted Havn.

​Naturens kræfter kan og skal ingen pille ved. Men det kan forskønne et område, hvis der med jævne mellemrum i badesæsonen bliver flyttet ophobet tang fra vandkanten og ud på det åbne hav igen.
​En metode, der er i øvrigt er godkendt af Naturstyrelsen under Miljøministeriet.

​Eneste fokus for Rungsted Tanglaug er at bidrage til, at rydning af tang ved Rungsted Havn fungerer så optimalt som muligt, og foreningen har herudover ingen andre formål eller for den sags skyld lokalpolitiske interesser.

​Flytning af tangen skal gøres, når vind- og vejrforhold er optimale for at opnå det bedste resultat, og det er derfor vigtigt, at lokale kræfter er med i foreningen, da de løbende kan vurdere, hvornår der både trænger til en rydning og er gunstige forhold til at udføre opgaven.


​Foreningen indsamler økonomiske midler gennem kontingenter og frivillige donationer, så der kan blive betalt for fjernelsen af tangen, og det er foreningens målsætning at have midler til minimum to rydninger årligt. Herudover bidrager Hørsholm Kommune med to rydninger årligt, der typisk vil ske i den første halvdel af badesæsonen.

​​

​Har du forslag eller feedback til foreningens arbejde, så send os en mail på info@rejselivet.dk.Bestyrelsen for Rungsted Tanglaug

​Kenneth Stampe - Formand & Kasserer
Rungsted Strandvej 108
​​
​Stine Gregersen Kold - Næstformand
Hoteldirektør Rungstedgaard

​​Jens Peter Heesche Hansen - Sekretær
Rungsted Roklub

​​Peter Hansen - Bestyrelsesmedlem

​Rungsted Strandvej 100

ERHVERVSSPONSORER
​FOR RUNGSTED TANGLAUG:

Rungsted Tanglaug – CVR 36582472